Kvarner

S mora u nebesa

Ta raznolika regija vinut će vas s mora među oblake u samo nekoliko koraka.

 

Vaš odmor iz snova počinje na Kvarneru, popularnom odredištu s tradicijom dugom 150 godina. Obiđite osunčane otoke i

svratite u Opatiju, njezine zelene parkove i dugačko šetalište uz more.

 

Krajolik će se potpuno promijeniti kad se nađete u šumovitom i planinskom Gorskom kotaru. Pluća Hrvatske, Gorski kotar dom

je orlovima, vukovima i medvjedima, ali i blagotvornom svježem zraku koji godi planinarima i biciklistima iz svih krajeva svijeta.

Pridružite im se!

PRIPREMA, POZOR... SAD!

Kamo ići

1
POI image

Bijele i Samarske stijene

Tu se priroda u pravom smislu razigrala stvarajući nevjerojatne i fantastične oblike stijena, koje umnogome nadmašuju djela ljudskih ruku.

2
POI image

Učka

Među glavnim se atrakcijama Učke ističu jedinstveni vapnenački reljefni oblici u predjelu Vrana i na samom vrhu Učke. Njega krasi stara kula, na kojoj se po tradiciji vole slikati planinari.

3
POI image

Bašćanska ploča

Bašćanska ploča (otok Krk) — najveći hrvatski pisani spomenik na staroslavenskom pismu glagoljici iz 12. st.

4
POI image

Fužine

Fužine su poznato mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom koja seže u davnu 1874. godinu kada je povijest zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju koji su posebnim vlakovima stizali na izlete iz Sušaka, Rijeke i okolnih primorskih naselja.

5
POI image

Grad Rab

Sa svoja četiri romanička crkvena zvonika i trima glavnim ulicama, Gornjom, Srednjom i Donjom, grad Rab dom je vrijednim srednjovjekovnim crkvama i patricijskim palačama.

6
POI image

Lubenice

Lubenice su kameno seoce smješteno na vrhu 378 metara visoke litice u čijem pogledu uživaju posjetitelji, ali i stalni stanovnici otoka Cresa, bjeloglavi supovi.

7
POI image

Mošćenička Draga

Mošćenićka Draga, biser Kvarnera podno Učke, urezala se u stjenovite klisure. Svojom autohtonom mediteranskom arhitekturom, primorskom tradicijom, ribarstvom te poviješću krade srca svih namjernih i slučajnih posjetitelja.

8
POI image

Opatija

Opatija je mondeno turističko središte Jadrana. U prošlosti ljetno i zimsko odmorište austro-ugarskih plemića zbog blage mediteranske klime, danas je mjesto luksuznih hotela.

9
POI image

Osor

Tamo gdje su se otoci Cres i Lošinj najviše priljubili, smjestio se gradić Osor, poznat po glazbenim večerima i burnoj povijesti.

10
POI image

Otočić Košljun

Samo deset minuta vožnje brodom od Punta potrebno je za prijelaz u duhovni i pejzažni raj.

11
POI image

Rajska plaža

Najveća i najpoznatija Rajska plaža duga je 1,5 km, a uz nju su smješteni najvažniji turistički kapaciteti mjesta.

12
POI image

Skrad

Skrad – biser Hrvatske u srcu Gorskog kotara. Uzdignut nad kanjonom u kojem su Zeleni vir i Vražji prolaz, okružen je šumama s kojih pucaju prekrasni vidici na okolne planinske vrhunce.

13
POI image

Svetište Gospe Trsatske i grad Rijeka

Pod budnim okom Trsatskog kaštela i najstarijega marijanskog svetišta u Hrvatskoj nalazi se pomorsko i kulturno središte Hrvatske, grad Rijeka. Osim Kaštela i katedrale, na Trsatu ne smijete zaobići franjevački samostan, crkvu i poznatu Kapelu zavjetnih darova. 

14
POI image

Vrbnik

Taj drevni kameni gradić na otoku Krku koji izranja iz mora osvaja svojom začudnom ljepotom i duhom. Gradić je to glagoljice, knezova Frankopana, bratovština i...