Rudopolje, Vrhovine

Rudopolje, Vrhovine

Zamislite da se nalazite 80 metara iznad zemlje i letite brzinom ptice grabljivice i tako proputujete gotovo dva kilometara s pogledom na krajolik prekrasne Like. To ne mora biti samo plod vaše mašte i sna, to je doživljaj koji nudi zipline smješten na području Vrhovina.

 

Za ovu žicu vrijedi izreka „jedna, ali vrijedna”, jer ukupna dužina čelične sajle promjera 15 mm iznosi 1700 m što je čini jednom od najdužih žica u Europi. I ne samo da je najduža nego je ova sajla i vlasnica velikih brzina, ali ne i „vjetra u kosi”, jer vaša je kosa vrlo dobro skrivena u kacigi koja „glavu čuva”. Ipak, ako imate „vjetar u leđa” moguće je da ćete juriti brzinom većom od 120 kilometara na sat, a ako puše čeoni vjetar, i dalje ćete uživati u brzih 100 kilometara na sat. Spust ovim ziplineom predstavlja nezaboravni spoj adrenalina i uživanja u pogledu koji je teško opisati riječima, ali ćete ga svakako htjeti preporučiti drugima.

 

Blizina nacionalnih parkova Plitvička Jezera i Sjeverni Velebit te krške ponornice, rijeke Gacke, čine ovaj prostor jedinstvenim i zanimljivim svim zaljubljenicima u netaknutu prirodu i avanturu. Jednom kad dođete u ovaj kraj koji miriše na široke doline i borove šume padina planina Male i Velike Kapele i ponosno pokazuje svoju čistu rijeku okupanu bojama neba, dogodit će vam se ljubav na prvi pogled. A ona će vam ukazati i na druge avanture kao što su vožnja biciklom po označenim stazama, penjanje po umjetnoj stijeni, zabavu na igralištu za disc golf, a za vas hrabre i mogućnost da se doista vinete u nebo na jedriličarskim i zmajarskima uzletištima i sletištima.

 

Šetnja uz rijeku Gacku napunit će vas energijom i tišinom koju može udijeliti samo rijeka, a mnoštvo riba kojima je ova čista i kisikom bogata voda dom podsjetit će vas na to da je takvom moramo i očuvati. Izvori rijeke vrlo su slikoviti, a na njima se nalaze stare mlinice koje vas pozivaju da svoju adrenalinsku avanturu završite povratkom u prošlost, kad je čovjek živio u suživotu s prirodom.

 

Kontakt :

Zipline Pazi medo!

Adresa: Rudopolje

53223 Vrhovine

Tel: +385 95 846 4171

+385 91 3364 808

http://ziplineplitvice.com