Dalmacija - Split

Dalmacija - Split

Grad Split nalazi se u središnjoj Dalmaciji te je središte ove subregije koja je atraktivna zbog svojih raznolikosti – otoka, priobalja i unutrašnjosti. Svi zajedno, ali i svaki dio posebno privlače zbog prekrasne prirode, kvalitetne usluge te prilike da svoje poslovne sastanke, konferencije ili insentive održite u poticajnome okruženju koje pronalazi pravu mjeru poslovnosti i ugode.

 

Splitska je regija zanimljiva i po povijesnim znamenitostima, od kojih su u prvome planu svakako Dioklecijanova palača u Splitu te stara jezgra grada Trogira, dva kulturna spomenika koji se nalaze na Svjetskoj listi UNESCO-a.

 

Grad Split razvio se iz palače koju je prije 1700 godina izgradio rimski car Dioklecijan. Ne samo da je palača ostala do danas očuvana, nego se upravo na njezinim prostorima i danas intenzivno živi. Taj „hod po povijesti” jednako kao i atraktivni gradski sadržaji te prepoznatljive manifestacije razlog su da je Split upravo posljednjih godina stekao mnoge poklonike među turistima kao i u MICE industriji, za koju hoteli u samome gradu i njegovoj okolici imaju kvalitetnu infrastrukturu i sadržaje te stručne i kreativne timove. 

Hvar
Ivo Biočina
Hvar

Split je i polazna luka za dalmatinske otoke, koji također svoju sadašnjost i budućnost grade na kongresnoj ponudi. Spomenimo po razvoju MICE industrije prepoznate otoke Brač i Hvar te u obalnome dijelu Makarsku, Brela i druga odredišta. Srednjodalmatinski otoci nalaze se na popisu najatraktivnijih odredišta u svijetu te ljeti privlače brojne biznismene kao i svjetske zvijezde, koji tu uživaju u ljepotama Jadranskoga mora, morskim specijalitetima te neometanome odmoru.

 

Ponudom je atraktivna i unutrašnjost splitske regije – Dalmatinska zagora, koju od obalnoga dijela dijele ili, još točnije, s njime povezuje planinski pojas koji se pruža gotovo doslovno do samoga mora. Svi ljubitelji prirode tu uživaju u prekrasnome, nesvakidašnjem pejzažu, a oni sportskoga, pa i avanturističkoga duha u istraživanju ljepota, ali i granicama svoje sportske kondicije. Onima pak koji put do Dalmatinske zagore prelaze automobilom, također slijedi itekakva nagrada – tamošnji agroturistički objekti tradicijom, izvornim okusima i gostoljubivošću privlače goste kao svojevrsna škola iskonskoga života, u kojoj je boravak zanimljiv i poticajan.

 

Za ljubitelje adrenalina ova regija pruža velike mogućnosti, pa teško da će oni uspjeti odoljeti raftingu na rijeci Cetini, ali i drugim sportovima na moru, rijekama, planinama i stijenama za koje splitska regija pruža velike mogućnosti. Idealno za insentive i team building programe!